Prachtig tandvlees in perfecte balans met de tanden, is Kleinsman kunst

Bij de esthetische verzorging van het gebit zijn we nog te vaak geneigd om voorbij te gaan aan de conditie van het tandvlees. Terwijl dit deel van het gebit een haast even belangrijke invloed heeft op de totale uitstraling als de tanden zelf. Uitgegroeid tandvlees laat de tanden kleiner lijken terwijl teruggetrokken tandvlees juist teveel tand blootlegt. In beide gevallen boet de glimlach in aan glans en charisma. In het Kleinsman Dental Center (kleinsman.de/nl) wordt bij de creatie van de perfecte smile ruimschoots aandacht besteedt aan de omvang en de gezondheidstoestand van het tandvlees. Asymmetrisch of vergroeid tandvlees wordt middels subtiele chirurgische ingrepen perfect in balans gebracht met de afmeting, vorm en positie van de tanden.

Tandvleeschirurgie zorgt voor de juiste tand-tandvlees verhouding

Bij tandvleeschirurgie wordt onder plaatselijke verdoving uitgegroeid tandvlees waar nodig weggesneden. Indien het tandvlees is teruggetrokken wordt de verhouding hersteld middels transplantatie van weefsel uit het gehemelte. Het weefsel zal zich op natuurlijke wijze vasthechten aan het tandvlees. Deze esthetische ingrepen aan het tandvlees zorgen ervoor dat de tanden de mooiste zichtbare lengte krijgen in relatie tot het profiel van de kaak en het gezicht. Perfectionering van het totaalbeeld van de mond is hierbij het voornaamste oogmerk.

Artistieke ingrepen aan het tandvlees

Chirurgen van het Kleinsman Dental Center kunnen naast tandheelkundige specialisten ook een beetje als kunstenaars worden omschreven. Voorafgaand aan elke behandeling wordt samen met de cliƫnt geanalyseerd wat de beste optische verhouding moet worden. Hierbij wordt sterk gelet op specifieke details en karaktertrekken van het gebit. Elke glimlach moet immers uniek blijven. Vervolgens wordt met artistieke hand gewerkt aan een feilloos eindresultaat. Op de website kleinsman.de/nl is er veel meer informatie te vinden over de esthetische verzorging van het tandvlees. Het is een essentiƫle stap in het streven naar een volmaakte glimlach.

Leave a Reply

Your email address will not be published.